smile.jpg, 16kB

Προφίλ

προφίλ

προφίλ
Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τους γιατρούς:  Ιωάννα Καλογεράκη και Γιάννη Καλομοίρη.

το ιατρείο

το ιατρείο
Το ιατρείο μας βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, στην οδό Ζωγράφου 11, στον 2ο όροφο. Μάθετε περισσότερα.

Ιωάννα Καλογεράκη DDS, MSc.

Αποφοίτησε το 1993 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αμέσως άρχισε να ασκεί γενική οδοντιατρική στο δικό της ιατρείο ξεκινώντας την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Παράλληλα ξεκίνησε και συνεχίζει έως σήμερα την απόκτηση μεταπτυχιακής γνώσης πάνω στα συνεχώς εξελισσόμενα δεδομένα και στις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της οδοντιατρικής με γνώμονα την υψηλού επιπέδου παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης.

Το 1996 έλαβε μέρος σε σειρά σεμιναρίων για μετεκπαίδευση και πιστοποίηση στα εμφυτεύματα τύπου Branemark στο χειρουργικό και προσθετικό πεδίο.

To 1998 έλαβε μέρος σε εξάμηνης διάρκειας πρόγραμμα παρακολούθησης των εργασιών της Γναθοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για απόκτηση κλινικής γνώσης και εμπειρίας στον τομέα αυτό.

Το 2001 απέκτησε και χρησιμοποιεί έκτοτε στο ιατρείο της το πρώτο κλινικό οδοντιατρικό Laser σκληρών ιστών που παρουσιάστηκε τότε στις Η.Π.Α. το Waterlase από την εταιρεία Biolase, το οποίο έφερε μεγάλη καινοτομία και ίσως αποτέλεσε την απαρχή της πολύ μεγάλης εξέλιξης της χρήσης των Laser στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη.

Ήταν το πρώτο οδοντιατρικό Laser σκληρών ιστών (δόντια και οστά) που ήρθε στην Κρήτη και το τρίτο στην Ελλάδα.

Παράλληλα ξεκίνησε από τότε την συνεχή επιμόρφωση – εκπαίδευση με συμμετοχές σε σεμινάρια και συμπόσια στο εξωτερικό ακολουθώντας την αλματώδη εξέλιξη της γνώσης για την χρήση των Laser στην οδοντιατρική.

Το 2002 αποκτά και χρησιμοποιεί στο ιατρείο το οδοντιατρικό diode Laser, μαλακών ιστών, το Lasersmile, το οποίο εκτός από τις εξαιρετικές εφαρμογές στους μαλακούς ιστούς είχε πολύ εξελιγμένη τεχνολογία για την λεύκανση των δοντιών σε μια επίσκεψη στο ιατρείο. Ήταν το πρώτο μηχάνημα Lasersmile που ήρθε στην Ελλάδα.

Είναι κάτοχος τίτλου Master (Msc) στην Αισθητική και Προσθετική Οδοντιατρική από το  Πανεπιστήμιο του Manchester  της Μεγάλης Βρετανίας, από το 2012.

Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλόγου Ηρακλείου Κρήτης / με αριθμό μητρώου 322 / και με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 22205/24/11/1993.

Επίσης είναι μέλος της HELSOLA ( Ελληνική Εταιρεία Ενδοστοματικών Εφαρμογών Laser) και μέλος του Ι.Τ.Ι.(International Team for Implantology).


Γιάννης Καλομοίρης DDS, MSc.

Αποφοίτησε το 1992 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το 1994 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως γενικός οδοντίατρος στο ιδιωτικό ιατρείο του , παρακολουθώντας παράλληλα την συνεχή εξέλιξη της οδοντιατρικής, σε επίπεδο γνώσης και τεχνολογίας.

Το 1996 μαζί με ομάδα Ελλήνων οδοντιάτρων πήγε στο Baylor College of Dentistry, στο Dallas-Texas των  Η.Π.Α., όπου  έλαβε μέρος σε μια σειρά μαθημάτων και πρακτικών σεμιναρίων στον τομέα της εμφυτευματολογίας, ξεκινώντας έτσι την πορεία του στο χώρο των εμφυτευμάτων. Από τότε έως σήμερα έχοντας αποκαταστήσει μεγάλο αριθμό περιστατικών με εμφυτεύματα, με σωστή επιλογή περιστατικών, κατάλληλο σχέδιο θεραπείας και επιλογή κατάλληλου συστήματος εμφυτευμάτων, προσφέρει λύσεις-θεραπείες σε προβλήματα έλλειψης δοντιών εκεί που η κλασική προσθετική δυσκολεύεται ή αδυνατεί να δώσει.

Εχει λάβει μέρος σε επιλεγμένα -υψηλού επιπέδου- μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και μαθήματα γύρω από τη χρήση των διαφόρων συστημάτων εμφυτευμάτων.

Το 2001 απέκτησε  και χρησιμοποιεί έκτοτε στο ιατρείο του το πρώτο κλινικό οδοντιατρικό Laser σκληρών ιστών που παρουσιάστηκε τότε στις Η.Π.Α. το Waterlase από την εταιρεία Biolase, το οποίο έφερε μεγάλη καινοτομία και ίσως αποτέλεσε την απαρχή της πολύ μεγάλης εξέλιξης της χρήσης των Laser στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη.

 

Ήταν το πρώτο οδοντιατρικό Laser σκληρών ιστών (δόντια και οστά) που ήρθε στην Κρήτη και το τρίτο στην Ελλάδα.

Παράλληλα ξεκίνησε από τότε την συνεχή επιμόρφωση – εκπαίδευση με συμμετοχές σε σεμινάρια και συμπόσια στο εξωτερικό ακολουθώντας την αλματώδη εξέλιξη της γνώσης για τη χρήση των Laser στην οδοντιατρική

Το 2002 απέκτησε και χρησιμοποιεί έκτοτε στο ιατρείο το οδοντιατρικό diode Laser, μαλακών ιστών το Lasersmile, το οποίο εκτός από τις εξαιρετικές εφαρμογές στους μαλακούς ιστούς είχε πολύ εξελιγμένη τεχνολογία για την λεύκανση των δοντιών σε μια επίσκεψη στο ιατρείο. Ήταν το πρώτο μηχάνημα Lasersmile που ήρθε στην Ελλάδα.

Το 2002 μαζί με την Ιωάννα Καλογεράκη, οδοντίατρο και σύζυγο παρουσίασαν στο 2ο Symposium of the World Clinical Laser Institute που έγινε στη Νίκαια της Γαλλίας μια σειρά από περιστατικά που είχαν αποκατασταθεί στο ιατρείο με το Waterlase, σε σκληρούς και μαλακούς ιστούς, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους συναδέλφους που τους παρακολουθούσαν. Ήταν η πρώτη φορά που γινόταν παρουσίαση τέτοιων περιστατικών από Έλληνες οδοντίατρους διεθνώς.

Το 2003 έδωσε, για πρώτη φορά στην Κύπρο, δύο κύκλους σεμιναρίων για οδοντίατρους με θέμα ΄Η χρήση των Laser στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη΄, προσκεκλημένος από την εταιρεία Biolase.

To 2006 μετά από διετή κύκλο σπουδών που οργάνωσαν η ESOLA ACADEMY (European Society for Oral Laser Applications) σε συνεργασία με το University of Vienna απέκτησε τον τίτλο Master Degree στα Laser μετέχοντας στην πρώτη ομάδα Ελλήνων οδοντιάτρων που ξεκίνησαν αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Το 2010 μετά από ένα κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων-σεμιναρίων που οργάνωσε το Τμήμα Ακτινολογίας και Ακτινοδιαγνωστικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, απέκτησε πιστοποίηση στην Οδοντιατρική Ακτινολογία για χρήση Πανοραμικού Ψηφιακού μηχανήματος-Ορθοπαντομογράφου.

Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης / με αριθμό μητρώου 305 / και με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 14945/30/9/1992.

Επίσης είναι μέλος της SOLA(International Society for Oral Laser Applications), μέλος της HELSOLA ( Ελληνική Εταιρεία Ενδοστοματικών Εφαρμογών Laser) και μέλος του Ι.Τ.Ι.(International Team for Implantology).