smile.jpg, 16kB

Εξοπλισμός

προφίλ

προφίλ
Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τους γιατρούς: Ιωάννα Καλογεράκη και Γιάννη Καλομοίρη.

το ιατρείο

το ιατρείο
Το ιατρείο μας βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, στην οδό Ζωγράφου 11, στον 2ο όροφο. Μάθετε περισσότερα.

Το ιατρείο είναι εφοδιασμένο με τον απαραίτητο,σύγχρονο και πιστοποιημένο εξοπλισμό για παροχή υψηλού επιπέδου οδοντιατρικής περίθαλψης.

Α. Laser


 

Η λέξη "L.A.S.E.R." σχηματίζεται από τα αρχικά των λέξεων ΄΄Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation΄΄, δηλαδή “Ενίσχυση Φωτός με διεγηρμένη εκπομπή ακτινοβολίας”. Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα ενισχυμένο μονοχρωματικό φώς με συγκεκριμένο μήκος κύματος και ιδιότητες.

Επίσης όλα τα Lasers που χρησιμοποιούνται στην ιατρική και στην οδοντιατρική σήμερα, ανήκουν μέσα στο ασφαλές φάσμα της ορατής και κυρίως της υπέρυθρης περιοχής της φωτεινής ακτινοβολίας, και όχι στο φάσμα της βλαβερής υπεριώδους ακτινοβολίας.

Δηλαδή το Laser είναι απλά ένα φως, το οποίο όταν χρησιμοποιείται από εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, που γνωρίζει πώς να χρησιμοποιήσει και να εκμεταλλευτεί σωστά τις ιδιότητες του εκάστοτε συγκεκριμένου μήκους κύματος, μπορεί να εφαρμοστεί σε πάρα πολλές ιατρικές και οδοντιατρικές θεραπείες, με εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα, καλύτερα και ταχύτερα από τις συνηθισμένες συμβατικές μεθόδους, και μάλιστα πολλές φορές χωρίς την ανάγκη αναισθησίας.

Στο ιατρείο χρησιμοποιούνται 3 μηχανήματα Laser για εφαρμογές σε σκληρούς και μαλακούς ιστούς, δηλαδή σε δόντια- οστούν και σε ούλα-βλενογόνο.

Τα δύο από αυτά είναι το Waterlase

και το Waterlase MD, Laser ερβίου και χρωμίου, (Er,Cr.Y.S.G.G), για εφαρμογές σε σκληρούς και μαλακούς ιστούς και εκπέμπουν σε μήκος κύματος 2780nm, και το τρίτο είναι ένα Laser διοδικό, (Diode Laser) to Lasersmile, για εφαρμογές σε μαλακούς ιστούς και για λεύκανση δοντιών σε μία επίσκεψη και εκπέμπει σε μήκος κύματος 810nm. Ολα είναι της εταιρείας Biolase, www.biolase.com πρωτοπόρου στα οδοντιατρικά Laser, παγκοσμίως.

Οι γιατροί είναι από τους πρωτοπόρους στην κλινική χρήση των οδοντιατρικών Laser στην Ελλάδα από το 2001.

Σε ειδική σελίδα στο site μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα Laser και τις εφαρμογές τους στη στοματική κοιλότητα.

Β. Αποστείρωση

 


Βασικός άξονας της ασφάλειας προσωπικού και ασθενών του ιατρείου είναι η αποστείρωση η οποία γίνεται με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές όπως έχουν καθοριστεί διεθνώς.

Ετσι στο ιατρείο υπάρχει ειδική, ξεχωριστή αίθουσα αποστρείρωσης εξοπλισμένη με μηχανήματα και αποθηκευτικούς χώρους που πληρούν αυτές τις προδιαγραφές.

Επίσης, εφαρμόζεται ένας τυποποιημένος κύκλος διαχείρησης των εργαλείων με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση των χεριών της βοηθού.

Τα εργαλεία βρίσκονται τοποθετημένα σε set μέσα σε αποστειρωμένες ειδικές κασσετίνες-θήκες, κάθε μιά ξεχωριστά για κάθε περίπτωση και ανοίγονται στην έδρα παρουσία του ασθενούς.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, τα εργαλεία τοποθετούνται πίσω στην κασσετίνα και μεταφέρονται στο ειδικό πλυντήριο οδοντιατρικών εργαλείων-χειρολαβών, για για καθαρισμό και απολύμανση.

Οταν τελειώσει ο κύκλος καθαρισμού και απολύμανσης, οι κασσετίνες με τα εργαλεία τοποθετούνται σε ειδικούς φακέλους και αποστειρώνονται σε ειδικό αυτόκαυστο κλίβανο Euronda E9 MED, B type ο οποίος εκτελεί πιστοποιημένη, σύμφωνα με την EN 13060 normative, αποστείρωση.

Μετά την αποστείρωση οι φάκελοι με τις κασσετίνες που περιέχουν τα αποστειρωμένα εργαλεία τοποθετούνται σε ράφια αποθήκευσης και είναι έτοιμοι να ανοιχθούν στην έδρα εργασίας, ενώπιον του ασθενή, δίνοντας του την αίσθηση της βεβαιότητας για την αποστείρωση και της ασφάλειας για την υγεία του.

Το τρίπτυχο, αίθουσα αποστείρωσης μακριά απο τους πάγκους εργασίας, ειδικός πιστοποιημένος εξοπλισμός, και άνοιγμα των αποστειρωμένων και συσκευασμένων σε ειδικές κασσετίνες εργαλείων, ενώπιον του ασθενή, μας κάνει να νοιώθουμε την ικανοποίηση οτι στο ιατρείο προσφέρεται υψηλού επιπέδου κύκλος διαχείρησης – αποστείρωσης των εργαλείων που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη.

Γ. Πλυντήριο θερμικής και μηχανικής απολύμανσης εργαλείων-χειρολαβών


Τα οδοντιατρικά εργαλεία μολύνονται κατά τη χρήση τους στον ασθενή με αίμα,σάλιο και σε κάθε περίπτωση πρέπει να θεωρούνται μολυσματικά.Πριν από ένα χειροκίνητο καθαρισμό θα πρέπει τα εργαλεία να απολυμαίνονται και μάλιστα σε ένα κλειστό σύστημα θερμικής μηχανικής απολύμανσης η οποία αποτελεί ένα αναπόσπαστο και αδιαμφισβήτητο τμήμα της διασφάλισης ποιότητας στο οδοντιατρείο στις μέρες μας όπου οι απαιτήσεις για υγιεινή και ασφάλεια είναι πολύ υψηλές.

Αυτό ακριβώς πετυχαίνουμε στο ιατρείο με τη χρήση του ειδικού για τα παραπάνω πλυντηρίου Miele G7831, της πρωτοπόρου σε αυτον τον τομέα εταιρείας Miele.  www.miele.com.

Δ. Αλλος εξοπλισμός που ήδη χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στο ιατρείο όπως Ψηφιακή ενδοστοματική ακτινογραφία, Ασύρματη Ενδοστοματική Κάμερα με monitor, Σύστημα έκχυσης Θερμής Γουταπέρκας για τρισδιάστατη έμφραξη ριζικών σωλήνων κ.α. είναι δεδομένο οτι υπάρχει πια σε κάθε σύγχρονο οδοντιατρείο. Ολα αυτά, χρησιμοποιούμενα μαζί με τα καλύτερα υλικά αποκαταστάσεων και σε συνεργασία με εξειδικευμένα πιστοποιημένα εργαστήρια, συντελούν σε μια υψηλού επιπέδου παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης.